Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

21. juni 2010

Nesten stillbildefilm

En av funksjonene, som jeg er i ferd med å bli glad i, på Panasonic GH-1, er muligheten til manuelt å stille lukkertiden ved videoopptak. Den kan stilles ned til 1/2 sekund, noe som gir spesielle effekter.

Her er de fleste bildene tatt på blender 22 og med en lukkertid på 1/8 sekund (nytes best i HD - velg 720p nede til høyre):



Jeg leker med tanken på å skrive en artikkel om grensegangen mellom dtillbilde og video. Stillbildefilmer er normal satt sammen av stillfotografier, som så spilles av som en video, med 25 bilder i sekundet. Dette er et eksempel:



I dette tilfellet blir resultatet en mye raskere bevegelse enn hva jeg opplevnde da jeg tok bildene. Tiden komprimeres.

I et første eksemplet filmes det imidlertid med en lavere framrate, tilpasset lukkertiden. På 1/8 sekund lar det seg i teorien gjøre å filme med 8 bilder i sekundet. Filmen spilles imidlertid av i samme hastighet, med et lydstrekk i sanntid, hvilket gir stillbildepreget, men altså uten at tiden komprimeres.

I det siste eksemplet er det filmet med et annet kamera (Casio FS-10), her med 210 bilder i sekundet. Da er konsekvensen en forlengelse av tiden (slow-motion), når det hele spilles av med 25 bilder i sekundet. Som ved en stillbildefilm får en her ikke kontentum på lydsiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket