Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i Multimediejournalistikk, Digital fotografering, Digital kompetanse, og Design av medierike ebøker.

Jeg er særlig opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

28. januar 2011

Artikler publisert via Kindle?

Amazon har med "Kindle Singles" er en egen kategori for korte og billige ebøker.

Denne nye typen e-bøker skal være tilgjengelig både for Kindle-enheter og for Apps-brukere, og prisen skal ligge mellom 0,99 og 4,99 USD (opp til ca 30 NOK).

Dette burde være et utmerket format for distribusjon av forskningsartikler, som bør kunne åpne for noen nye modeller for tidsskrifter som vil vekk fra papir, men som fremdeles ønsker å selge eksemplarer.

Amazon kommer med løsninger for distribusjon på alle plattformer, ikke bare sitt eget Kindle nettbrett. Samtidig ser det ut til at fordelingsnøkkelen mellom distributør (Amazon) og forfatter/rettighetshaver ender på 30% til Amazon. Dermed sitter rettighetshaverne igjen med 70%, hvilket må begynne å bli interessant.

Bøygen er nok overgangen fra å selge artiklene bundlet i et tidsskrift med permer til å selge enkeltartikler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket