Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

19. januar 2011

Statusheving for nettjournalister?

VG slår sammen papir og nett. En konsekvens er lønnsøkning for de som arbeider med nett, men kanskje er dette en begynnelse av en oppvurdering av nettjournalistikken. Skjønt Dagbladet slo jo sammen redaksjonene allerede i 2009, og jeg er usikker på om det fikk noen konkrete konsekvenser i så måte.

VG slår sammen redaksjonene ut fra en erkjennelse av at innholdsproduksjon for ulike plattformer i stadig større grad flyter i hverandre.

I forbindelse med Mediehusrapporten fra 2008 sa riktignok VG Multimedias Espen Egil Hansen at nett og papir eller like forskjellige som en sprinter og en maratonløper, og de derfor må utvikles hver for seg, men ting kan jo ha forandret seg.

Inntil nå har det vært slik at de fleste journaliststudentene ønskr å jobbe for tradisjonelle medier (les papir og fjernsyn), mens jobbene skapes andre steder. Nå kan vi kanskj håpe på en realitetsorientering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket