Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

16. februar 2011

Akademisk frihet?

BT.no skriver om en universitetslektor ved UiB, som har kommet med følgende ytring på Facebook: "- Blir provosert av studentinnleveringer som er så dårlige at ingenting tilsier at vedkommende faktisk studerer det de skriver om!". En uttalelse som knapt ville fått noen til å heve på øyenbrynet, om ikke pressen hadde valgt å bruke tid på den. At noen studenter leverer svake besvarelser er knapt noen bombe.

Spørsmålet om hva man kan si om sine studenter er imidlertid interessant. At man ikke kan omtale enkeltstudenter er åpenbart, men her er det jo ikke det som er tilfelle. Offentlige uttalelser om svake studenter er ikke noe nytt, og det skulle virkelig blitt underlige tilstander om ikke dette var tillatt. Å diskutere og mene noe om kvalitet bør være en del av den akademiske frihet.

Kanskje er det grunn til å tro at vi har for lite offentlig diskusjon om dette, og at ledelsen ved UiB, og ved andre institusjoner, bør ta dette problemet på alvor.

Oppdatering 21.02.11:
Flere som skriver om dette-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket