Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

qr kode til mobil versjon av tekst2null.blogspot.com

2. februar 2011

Sjøstjernen - Man Ray, 1928

Holder på å skrive om filmsjangere for NDLA. I den forbindelse er jeg en tur innom surrealismen og Emmanuel Radnitzky, bedre kjent som Man Ray. Han var blant de som revolusjonerte kunstfotografiet i mellomkrigstiden. At han også sto bak en rekke kortfilmer er mindre kjent, men flere av dem er absolutt severdige.

For noen dager siden lastet jeg opp "L'étoile de mer" (Sjøstjernen), en eksperimentell kortfilm, laget i 1928.

Opprinnelig er dette en stumfilm. Det finnes en flott versjon med nydelig musikk, laget til filmens 50-årsjubileum, men jeg ville forsøke et annet alternativ. Denne er derfor lydlagt med musikk fra YouTubes lydarkiv. Resultatet synes jeg ble ganske vellykket:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket