Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

25. mars 2011

Hernes som praktiker

Gudmund Hernes er intervjuet i Morgenbladet, og byr på nye vinklinger:
– Jeg vil overraske. Vise at mange ting blir noe annet enn du venter. Det er et godt pedagogisk virkemiddel.

Vi rekker ikke å summe oss etter den første overraskelsen før han dukker ned i posen og henter frem noe annet. Et skaberakk av en hjemmesnekret trekant.

– En rettvinklet trekant. Grekerne og romerne brukte den som vater. Jeg liker den fordi den er enkel å lage og umiddelbart forståelig. Loddrett er jo greit, da bruker du et lodd. Jeg var overhodet ikke inne i slike ting, men så begynte jeg å lure på hvordan ting kan gjøres vannrett, altså før de fikk disse kikkertene som de sikter med. Det fantes fem-seks måter å lage vannrett på, og en av dem er en vannfylt slange, et slangevater. Men hva brukte grekerne, før hageslangen? Jo tarmer. Hvilket dyr har lengst tarmer? Jo, kua. Førti meter. Der man holder kyr kan man bygge et førti meters flatt gulv.
Kanskje reformene hadde sett helt anderledes ut, om denne interessen hadde komet tidligere? Særlig yrkesfagene ser jo ut til å savne en praktisk forankring av teorien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket