Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

15. september 2011

Kamerakraninger og kjøringer, fra 2011 til 1941

Eirik Glambek Bøe, den ene halvdelen av Kings of Convenience, postet nylig videoen til Me in You på Vimeo. Videoen viser en flott "kraning", gjort med et minihelikopter ala dette.Disse små helikopterne åpner for en rekke ny muligheter. I det minste blir det som før var svært dyrt med ett ganske rimelig.

Når vi først er inne på "one-takes". Jeg minnes ennå hakesleppet da Massive Attack lanserte videoen til Unfinished Sympathy for 20 år siden. I ettertid har vi sett massevis at lignende scener, men den gangen var dette supre greier. Og fordi videoen ellers er så enkel, står den seg svært godt.Går vi enda lenger tilbake i filmhistorien, nærmere bestemt 70 år, finner vi Citizen Kane, der det første møtet med Susan Alexander (Kanes tidligere kone) introduseres med en svært elegant kraning.Og snakker vi kraning og "one-take" kommer vi ikke utenom åpningssekvensen i Francis Ford Coppolas Conversation, fra 1974 - en scene jeg aldri helt har fått tak på hvordan de fikk til.

Via Dimag.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket