Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Senter for nye medier, Høgskolen i Bergen. Underviser i multimediejournalistikk og digital kompetanse. For tiden er imidlertid fokuset på et nytt studium "Utvikling av medierike ebøker", samtidig som jeg er prosjektleder for IKT-støttet utdanning ved HiB.

Når det gjelder FoU er jeg for tiden opptatt av posisjonering, og forholdet mellom medier og fysiske steder. Spesielt knyttet til det lokative lydmediet Fabulaz.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Digital fotografering

Arkitekturnytt

Annet

qr kode til mobil versjon av tekst2null.blogspot.com

7. desember 2012

Kritikk av Akershus sin exit fra NDLA

Henning Lund skriver om Akershus sin exit fra NDLA, under tittelen En lektors digitale bekjennelser:

I fjor vedtok politikerne i Akershus fylkeskommune å trekke fylket ut av NDLA-samarbeidet - et vedtak som trer i kraft i disse dager. Argumentene for å trekke fylket ut var at lærerne i Akershus ikke bruker NDLA. Det er riktig at Akershus tidligere var klassens sinke, men ta en kikk på tallene: På landsbasis økte NDLA-bruken med 60 prosent i løpet av det året som har gått siden vedtaket. I Akershus har økningen i samme periode vært på 250 prosent!
/../
NDLA er et tilbud som ikke er lisensiert, så skolene kan ikke føre pengene tilbake til NDLA selv om de skulle ønske det. Vi som er lærere i Akershus og bruker NDLA, kan fortsette å bruke ressursene helt gratis - akkurat som før. Nå er vi imidlertid gratispassasjerer som snylter på fellesskapet de andre fylkeskommunene bygger opp. Det eneste politikerne i Akershus oppnår med vedtaket om å trekke seg fra spleiselaget, er at NDLA får mindre ressurser til å utvikle og kjøpe inn gode ressurser for, og det er noe som på sikt bare rammer elevene våre.
/../
Politikerne i Akershus fylkeskommune signaliserer gjennom vedtaket sitt at de ikke vil at elevene mine skal kunne ha denne muligheten. De gjør det også vanskeligere for NDLA å utvikle flere ressurser i flere fag til glede for flere elever i hele Norge.


lektorlund.blogspot.no/
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket