Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og handverk, Høgskolen i Bergen.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

qr kode til mobil versjon av tekst2null.blogspot.com

7. mars 2016

Media City Bergen - skuffende bygg

Det heter seg at det er det indre som teller. Får håpe det, for eksteriørt er ikke nybygget til Media City Bergen mye å skryte av. Snarere en real nedtur, sammenlignet med det opprinnelige bygget.

Tidligere var bygget dekket av kobberfargede plater med en viss patina og fargespill. Nå er det jevnt sort og kjedelig.  Vinduene var tidligere trukket noe inn, noe som bidro ytterligere til å skape litt liv i fasaden. Nå er vindusbåndene trukket nesten helt ut i vegglivet og gjør hele greia padde flatt. 

Hovedblokken har behold sine 55 høydemeter. Dette har alltid vært et stort og massivt bygg, men inntrykket av størrelsen påvirkes av blokkens form. På dette punktet bringer heller ikke den nye fasaden noe godt med seg. Tvert imot. Tidligere lå det terasserte bygget mellom blokkene, noe som skapte et mindre dominerende uttrykk. Nå har blitt til en steil fasade med stusslige materialkvaliteter.

Det som en gang var et inngangsparti med litt svung over er redusert til noe som minner om et kjøpesenter, der man begynte å spare penger lenge før arkitekten ble konsultert. Ikke en gang en bitte liten variasjon i fasaden for å markere inngangspartiet. Skjønt skrytebildene antyder noen lyseffekter på kvelden, men jeg har en lei misstanke om at dette blir det ikke mye av.  Stusslig!

Her har en selvsagt vunnet en del kvadratmeter innvendig, men du verden hvor mye dårligere denne fasaden har blitt, sammenlignet med utgangspunktet:

Legg merke til de kjipe platene, den nærmest slette fasaden og den nærmest fantasiløse fasaden ut mot Lars Hilles gate.

Det opprinnelige bygget har de samme høydene, men et tilbaketrukket inngangsparti med høye søyler og an avtrapning av mellombyggene, ga et helt annet visuelt inntrykk. Terrassering og beplantning gjorde bygget ganske innbydende, tross det store formatet.

Det tidligere inngangspartiet med avtrapping oppover i etasjene og grønne planter på terassene.
Håp i hengende snøre? Skjønt det blir mer av det samme: fasaden mot veien blir en sammenhengende flate i hele byggets bredde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket