5. august 2010

Anthologize - fra blogg til bok

Til tider tar jeg meg selv i å tenke at en blogg kan brukes til en hvilken som helst form for publisering, det handler bare om litt tilpasning og litt ekstra metadata. Så lenge innholdet ditt kan deles inn i "poster" og ordnes i kategorier, så kan en tilpasset blogg gjøre jobben. Jeg ser jo selvsagt at tilpasningene endrer bloggen til å bli noe annet, og at motoren som ligger i bunn uansett vil være sammenlignbar, for alle publiseringsystener. Like fullt er det interessant og se hva Anthologize gjør med Wordpress:
Anthologize is a free, open-source, plugin that transforms WordPress 3.0 into a platform for publishing electronic texts. Grab posts from your WordPress blog, import feeds from external sites, or create new content directly within Anthologize. Then outline, order, and edit your work, crafting it into a single volume for export in several formats, including—in this release—PDF, ePUB, TEI.
Dette må sjekkes ut, ikke minst i lys av disse tankene, som jeg presenterte i går. Jeg blir stadig sterkere i troen på at å arbeide med programvare for å kompilere ebøker, er veien å gå. Her er det fremdeles ubrutt mark.

Så gjenstår det bare å skaffe midler...

Oppdatering:
Anthologize ser lovende ut. Installasjonen gikk på et knips (takket være kompetente folk), bortsett fra at det foreløpig mangler en komponent for eksport til ePub.

I kombinasjon med CommentPress bør dette kunne bli en bra løsning.

Grensesnittet for å sette sammen en bok lar deg søke opp bloggposter i forskjellige kategorier, og sortere disse med drag & drop:Eksport til forskjellige formater:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.