6. januar 2012

Best å gjøre det selv

Fikk nettopp en epost, som jeg synes er litt betegnende for mye som folk tar seg godt betalt for. Verd å bringe videre under mottoet "best å gjøre det selv!":
Jeg ringte et firma i Oslo i går, skisserte behovet og de sa at de kunne levere en løsning på dette.

De skulle ha 10500 kr....! Da jeg spurte hvordan de ville sette det opp, skjønte jeg underveis i samtalen at dette kunne jeg løse sjøl i Google Docs - god følelse!
Mottoet tar jeg for tiden til følge når jeg bygger opp fagsidene i Webdokumentar. Til dette bruker jeg Google Sites, og priser meg lykkelig for at jeg slipper unna en herværende LMS-leverandør.

Vi lever i en fascinerende tid, der det beste i mange tilfeller er gratis. Både publiseringsløsninger som Blogger, WordPress, Google Sites m fl, fotografiske bilder, videopublisering osv.

Nå er jeg ikke helt tapt bak en vogn, og skjønner at regningen alltid havner et sted. I Googles tilfelle fører gratis publiseringsløsninger til at mengden informasjon de indekserer øker, og dermed flatene de kan vise reklame på. Det kjenner jeg imidlertid at jeg fint kan leve med, all den stund både Blogger og Google Sites er reklamefrie, så lenge jeg ønsker det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.