29. oktober 2019

Dag tre med auditolocomotiver

Vi jobber med automatoner, så da kan det passe med en liten hilsen til Talos (gresk Τάλως), som i gresk mytologi var en mekanisk, usårbar kjempe av bronse som voktet over Kreta.


Siste dag med en 6. klasse. Elevene har bygget og programmert automatoner – det vi kaller auditolocomotiver – om enn i mindre skala, sammenlignet med Talos.

Den opprinnelige ideen var at auditolocomotivene skulle bære med seg lydene (auditolocomotiv = objekter som bærer lyd i bevegelse), men dette byr på noen praktiske utfordringer. Kanskje blir det heller til at elevene mikser lydene live, noe som kan bli ala dette:



Nå ble det ingen livemiksing av lyd, men du verden for en finale det ble. Tre fulle dager med arbeid, men mye faglig påfyll på tvers av emner:



Vi har gjort oss mange erfaringer og neste fase blir å tenke gjennom hvordan vi kan strømlinjeforme det hele noe, slik at dette kan utvikles til et opplegg for studier og skole med mange tverrfaglige påkoblingspunkter.



Auditolocomotiv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.