JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

4. juni 2010

Beleiret av pengetellerne

Morgenbladet.no har intervjuet blant andre Andrew Delbanco, kulturhistoriker og direktør for Amerikanske studier ved Columbia University i New York. Han deltok nylig på Fritt Ord og The New York Review of Books’ konferanse The Hope for Humanism på Litteraturhuset i Oslo.

– Vi som jobber i humaniora, og jeg tror jeg kan snakke for hele feltet, på verdensbasis, føler oss beleiret. Av pengetellerne, og av at vårt intellektuelle rykte har kommet under voldsomt press fra naturvitenskapene, som har styrket seg de siste tiårene, sier han.

Delbanco snakker på bakgrunn av amerikansk virkelighet, men det han sier har relevans også i Norge. En titt på tallene viser at bevilgninger til humaniora i 2008 utgjorde cirka tre prosent av Norges forskningsråds totale budsjett – 176 millioner kroner av et budsjett på mer enn 5,7 milliarder. I motsatt ende av skalaen fikk tekniske og naturvitenskapelige fag til sammen godt over 60 prosent av Forskningsrådets budsjett.

Av de i alt 679 prosjektene som siden 2000 har fått fri prosjektstøtte fra Forskningsrådet, står humaniora for elleve, ifølge Universitas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket