JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

8. februar 2012

Visuelle bokmerker med Pinterest

Bokmerketjenester, som Delicious, er nyttige, men oen ganger kan du ha behov for å lage bokmerker som er visuelle. Et åpenbart eksempel er dersom du skal samle bilder til et prosjekt som du jobber med.
 
De siste fem årene har jeg vært en ivrig bruker av Wists. Dette har vært en enkel, men velfungerende tjeneste. Klikk på bookmarkleten og velg deretter et bilde som kan tjene som bokmerke.

Det kjekke med Wists har vært at denne tjenesten leverte bildefeeder for hver enkelt tag, en enkelt å grei måte å syndikere bildeinformasjon på som jeg brukte på en lang rekke nettsteder.

Det virker imidlertid ikke som det er helt enkelt å tjene penger på bokmerketjenster. Yahoo kvittet seg for en tid tilbake med Delicious, men tjenesten er videreført. Verre er det med Wists. Etter å ha vært ustabil i flere måneder virker det som om de nå er i ferd med å sette kroken på døra. Dermed ligger kontoen brakk, med et par tusen bokmerker i limbo.

The new kid on the blog er kanskje Pinterest. Tjenesten er mye bedre designet en Wists, og med bedre community-funksjoner. Men en kjempestor mangel forhindrer nok at jeg blir en trofast bruker. Pinterest lar deg nemlig ikke syndikere bildene, en skikkelig showstopper for min del.

Men det skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg. Pinterest øker nemlig brukermassen i rekordfart. Kanskje er pinterest.com nettsiden du skal bruke tiden på "etter Facebook"? Med Facebook på vei mot børs er jo tiden inne for å hoppe av, dersom en skal holde seg i "forkant".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket