JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

15. september 2011

Kamerakraninger og kjøringer, fra 2011 til 1941

Eirik Glambek Bøe, den ene halvdelen av Kings of Convenience, postet nylig videoen til Me in You på Vimeo. Videoen viser en flott "kraning", gjort med et minihelikopter ala dette.Disse små helikopterne åpner for en rekke ny muligheter. I det minste blir det som før var svært dyrt med ett ganske rimelig.

Når vi først er inne på "one-takes". Jeg minnes ennå hakesleppet da Massive Attack lanserte videoen til Unfinished Sympathy for 20 år siden. I ettertid har vi sett massevis at lignende scener, men den gangen var dette supre greier. Og fordi videoen ellers er så enkel, står den seg svært godt.Går vi enda lenger tilbake i filmhistorien, nærmere bestemt 70 år, finner vi Citizen Kane, der det første møtet med Susan Alexander (Kanes tidligere kone) introduseres med en svært elegant kraning.Og snakker vi kraning og "one-take" kommer vi ikke utenom åpningssekvensen i Francis Ford Coppolas Conversation, fra 1974 - en scene jeg aldri helt har fått tak på hvordan de fikk til.

Via Dimag.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket