JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

26. september 2011

Nettet er et primærbehov for unge

En ny undersøkelse utført av IT-selskapet Cisco viser at mange studenter og unge profesjonelle regner internett som like viktig som de viktigste elementære behovene vi har.

Noen sentrale funn gjengitt i rapporten:
 • Mer enn halvparten av respondentene svarer at de ikke kan leve uten internett og anser internett som en «integrert del av livet sitt».
 • To av fem studenter svarer at internett er viktigere for dem enn dating, omgang med venner og musikk.
Videre viser undersøkelsen at de unge foretrekker nye, mobile enheter som smarttelefon fremfor tradisjonelle medier for å få tilgang til informasjon:
 • For én av fem studenter er smarttelefonen den viktigste enheten de bruker til daglig, mens det samme antallet svarer at de bruker en stasjonær PC til daglig.
 • Mindre enn én av ti studenter og unge profesjonelle svarer at TV er det viktigste teknologiske mediet i deres dagligliv.
 • Bare én av 25 anser aviser som deres viktigste kilde til informasjon.
 • To av fem studenter har ikke kjøpt en eneste «fysisk» bok i løpet av de siste to årene – eller noensinne.
Propaganda via Tekst 2 null

2 kommentarer:

 1. "To av fem studenter har ikke kjøpt en eneste «fysisk» bok i løpet av de siste to årene – eller noensinne."
  Men har de lånt bøker på biblioteket?

  SvarSlett
 2. @Aud: Godt spørsmål. Jeg synes også den opplysningen var merkelig, og lurer på om den ikke omfatter fagbøker. At det kjøpes mindre bøker er jeg i og for seg med på, men at 40% ikke kjøper en enste bok over en toårs periode, det høres litt pussig ut.

  Men, nå refererer vel dette trolig amerikanske forhold, hvor elektroniske bøker har fått et betydelig fotfeste - selv om det også her er et stykke igjen til 10% av det totale markedet.

  SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket