JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

27. desember 2020

Digital mediearkeologi

Gjensyn med noen gamle arbeider. Tilfeldighetene vil ha det til at jeg publiserte en tekst kalt "Mulig konsept for interaktiv fortelling" for nøyaktig atten år siden. Den 27. desember 2002 – denne versjonen er gjenskapt via Archive.org. 

Jeg oppdaget denne mens jeg var på jakt etter Alexa. Dvs hypertekstfortellingen "Hvor er Alexa?", som jeg skrev i 2012, ligger ikke lenger på nettet. Dette prosjektet var en del av nettstedet informasjonskompetanse.no og ble ganske utførlig presentert i et paperfremlegg under Nordmedia i 2013: Reactive hypertexts as playful narratives. Som artikkel kom dette imidlertid ikke lenger før Producing Hypertext Narratives for Mobile Phones, som kom tidligere i år – og da som et resultat av et annet prosjekt.

En delvis fungerende versjon av Hvor er Alexa? finnes via Archive.org, men de visuelle elementene er dessverre borte.

Det blir nærmest en form for personlig, digital mediearkeologi dette. Digital mediearkeologi er et begrep som blant annet knyttes til Wolfgang Ernst, men som jeg først hørte om av Pelle Snickars, noen år etter at den først nevnte teksten ovenfor ble skrevet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket