JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

28. april 2022

Aquafoni – teknisk test

Teknisk test av Aquafoni over tre dager. Ikke helt uventet møtte vi en del problemer, og typisk nok andre problemer enn det jeg først hadde forestilt meg. 

Videoen nedenfor gir ikke noe skikkelig inntrykk av lydbildet, men viser hvordan kortleserne, montert under figurene, kommuniserer med basene som i sin tur sender beskjeder som hvilke figurer som er plassert hvor og styrer lydene i samsvar med dette.

To installasjoner under årets Festspill.
Studentene i tredjeklasse i kunst og håndverk har laget et tyvetalls skulpturer. Hver av disse utsyres med fire NFC-kort på undersiden. Disse kortene kommuniserer med kortlesere inne i femten "baser". Kortleserne er koblet til hver sin Microbit, en liten datamaskin som så sender informasjon om hvor de ulike figurene er plassert til datamaskinen som kontrollerer lydene. Johannes har gjort en skikkelig jobb med et ganske komplekst oppsett. Bortsett fra at NFC-leserne er litt sensitive for plassering er det hele svært velfungerende.

Min "bekymring" er nå å få det endelige lydbildet til å fungere like godt som teknikken, men det gir alltid grunn til å senke skuldrene når de tekniske snublesteinene er ryddet av veien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket