JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

14. desember 2014

I disse "Lite penger fra Spotify"-tider

Jeg følger nok ikke så godt med på musikkmarkedet lenger, men jeg fra tid til annen hører liveopptak på Youtube mens jeg likevel sitter ved maskinen. Dermed har jeg fått med meg at Sony Music UK forsøker seg med å legge ut konserter og album på sin Youtube-kanal.

Det er sikkert mye en kan si om dette, men jeg tar det som et tegn på at inntektene fra musikkstrømming er så lave at selskapet ser seg tjent med å eksperimentere med å legge ut musikken i samarbeid med Google. Dette er trolig en fortropp, i påvente av den lenge varslede Google Music Pass.

I alle fall, Sony har lagt ut musikken i en form som dette - coverbilde med klikkbare titler, og link til iTunes:

youtube.com/watch?v=qohxnJeDjH4
Det slår meg igjen hvor godt det fungerer å bruke statisk tekst i en video, for deretter å legge på linker til bestemte steder i videoen. Jeg har gjort noen eksperimenter med dette tidligere, men har først og fremst linket mellom forskjellige videoer. Det fungerer like bra med intralinker (inne i samme vudeinode). Absolutt noe å se nærmere på, for å la studenter navigere i lengre skjermvideoer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket