JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

27. desember 2018

Robberbot

En foreløpig ideskisse...

Robberbotten er manipulert inn – Opprinnelig foto: Matthew Henry
Ambisjonen for 2019 er å bygge en fungerende robot. Jeg har fundert på dette en stund, dvs hvilke funksjoner som er nødvendige for at dette skal bli en fullverdig skolerobot, men med litt andre funksjoner enn dagens Aisoy-roboter. Noe av sistnevntes mest interessante


Denne første skissen er inspirert av Tapia og Edison.

Styringen kan  ivaretas med en Raspberry Pi, kanskje med Android, eventuelt Android Things. Ideelt slik at robberbotten enkelt kan programmeres med Blockly, eller lignende. Kikket på ROS, men jeg har allerede for mye vann over hodet.

Sentrale komponenter:
 • Raspberry Pi, servokontroller, mm
 • Skjerm, ca. 7 tommer, helst OLED og touch
  Etter å ha bygget en fysisk prototype ser jeg at 3,5 tommer holder (f eks denne)
 • To servoer for fremdrift av hjulene
 • To noe kraftigere servoer for rotasjon av "armene", f eks MG996R
  Eventuelt stepmotorer, da disse kan brukes til input (f eks som en volumkontroll)
 • Skikkelig høyttaler
 • Knapper, eventuelt berøringssensorer for taktil interaksjon
 • LED-stripe
 • Sensorer: mikrofon, kamera, NFC, Bluetooth
 • Batteri med mulighet for lading
Kanskje mye som kan kuttes ut i første omgang. Hovedtanken er å få roboten til å lese nyheter via tekst til tale (TTS) – sjekk også make-your-raspberry-pi-speak.


Dag 2 og et litt annet design. Nå med flat front og en mer markert flate for høyttaler. Det ville være fett med såpass god lyd at en kunne bruke roboten som medieavspiller. Android kjører greit på Raspberry Pi, dermed vil en rekke standard apper kunne fungere. Android skal kunne brukes til å styre servoer.


Enkel animasjon av "øyne" fungerer og gir roboten identitet. Samtidig har jeg tro på å holde dette på et abstrakt nivå, noe tilbakemelding på roboter som Jibo også tyder på. 


Ideen med det svarte båndet var å gjøre overgangen mellom skjerm og robotens chassis så sømløs som mulig. Jeg er samtidig litt ute etter å bruke andre materialer, og ikke minst åpne for muligheten for at elever selv kan kle opp roboten. Derfor en visualisering der skjermen trer tydeligere frem:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket