JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

16. februar 2011

Akademisk frihet?

BT.no skriver om en universitetslektor ved UiB, som har kommet med følgende ytring på Facebook: "- Blir provosert av studentinnleveringer som er så dårlige at ingenting tilsier at vedkommende faktisk studerer det de skriver om!". En uttalelse som knapt ville fått noen til å heve på øyenbrynet, om ikke pressen hadde valgt å bruke tid på den. At noen studenter leverer svake besvarelser er knapt noen bombe.

Spørsmålet om hva man kan si om sine studenter er imidlertid interessant. At man ikke kan omtale enkeltstudenter er åpenbart, men her er det jo ikke det som er tilfelle. Offentlige uttalelser om svake studenter er ikke noe nytt, og det skulle virkelig blitt underlige tilstander om ikke dette var tillatt. Å diskutere og mene noe om kvalitet bør være en del av den akademiske frihet.

Kanskje er det grunn til å tro at vi har for lite offentlig diskusjon om dette, og at ledelsen ved UiB, og ved andre institusjoner, bør ta dette problemet på alvor.

Oppdatering 21.02.11:
Flere som skriver om dette-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket