JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på og med nye kunst- og medieformer.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

28. februar 2011

Augmented Reality i undervisning

Oppdaget dette prosjektet like før jeg reiste, og fikk tipset Ture, som ordnet en avtale. Sist fredag var vi dermed på besøk i Balboa Park i San Diego, for å sjekke ut hvordan de benytter ulike former for "mobile learning".

Prosjektet School in the Park dreier seg om å la elever fra to skoler i sentrum av San Diego, der mange har engelsk som andrespråk, får besøke Balboa Park og være med på et ganske unikt undervisningsopplegg.



Teknologien utvikler seg raskt, og det er i denne sammenhengen interessant å merke seg at selskapet bak PowerVR-grafikkbrikkene, Imagination Technologies, mener det kun vil gå noen få år før mobiltelefoner tilbyr en opplevelse på høyde med dagens PC-grafikk. Imagination Technologies leverer grafikkbrikker til iPhone 4, iPad, Samung Galaxy S og Sony NGP, så de bør vite hva de snakker om. Dette vil åpenbart åpne for avanserte 3D-modeller, som overlay, over videobilder. Noe som vil ta AR på mobilen adskillige hakk videre.

Mer om Augmented Reality i undervisning.



Med gratisprogrammet Sketchup og et webkamera kan man få til en helt annen form for Augmented Reality:



som er interessant i forhold til "augmented books", fremtidens billedbok:



Linker det er verd å sjekke ut:

1 kommentar:

  1. http://pewinternet.org/Reports/2011/Local-mobile-news/Part-1/Some-local-news-goes-mobile.aspx

    SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket