Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

8. februar 2012

Visuelle bokmerker med Pinterest

Bokmerketjenester, som Delicious, er nyttige, men oen ganger kan du ha behov for å lage bokmerker som er visuelle. Et åpenbart eksempel er dersom du skal samle bilder til et prosjekt som du jobber med.
 
De siste fem årene har jeg vært en ivrig bruker av Wists. Dette har vært en enkel, men velfungerende tjeneste. Klikk på bookmarkleten og velg deretter et bilde som kan tjene som bokmerke.

Det kjekke med Wists har vært at denne tjenesten leverte bildefeeder for hver enkelt tag, en enkelt å grei måte å syndikere bildeinformasjon på som jeg brukte på en lang rekke nettsteder.

Det virker imidlertid ikke som det er helt enkelt å tjene penger på bokmerketjenster. Yahoo kvittet seg for en tid tilbake med Delicious, men tjenesten er videreført. Verre er det med Wists. Etter å ha vært ustabil i flere måneder virker det som om de nå er i ferd med å sette kroken på døra. Dermed ligger kontoen brakk, med et par tusen bokmerker i limbo.

The new kid on the blog er kanskje Pinterest. Tjenesten er mye bedre designet en Wists, og med bedre community-funksjoner. Men en kjempestor mangel forhindrer nok at jeg blir en trofast bruker. Pinterest lar deg nemlig ikke syndikere bildene, en skikkelig showstopper for min del.

Men det skal bli spennende å se hvordan dette utvikler seg. Pinterest øker nemlig brukermassen i rekordfart. Kanskje er pinterest.com nettsiden du skal bruke tiden på "etter Facebook"? Med Facebook på vei mot børs er jo tiden inne for å hoppe av, dersom en skal holde seg i "forkant".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket