JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

9. februar 2012

Dobbeltmoralske internettregler

Politikere i vesten er dobbeltmoralske når det handler om å beskytte internettbrukernes rettigheter. På den ene side hyller de nettet som et viktig redskap i kampen mot autoritære regimer og en viktig del av et fritt og demokratisk samfunn. På den andre siden er de godt i gang med å innføre lover og direktiver – i både USA og EU – som begrenser brukernes frihet.

 – Dobbeltmoralen avspeiler at det fremdeles er uenighet om hva nettet egentlig er og hvordan vi skal forholde oss til det. Vi mangler felles kjøreregler, og det er ingen enighet om hvordan man kan håndheve dem uten å begrense brukernes rettigheter, mener forsker Rikke Frank Jørgensen fra Institut for Menneskerettigheder (IMR). Hun har beskrevet forvirringen i doktorgradsavhandlingen «Framing the Net – How Discource Shapes Law and Culture».

Kilde:  forskning.no

Takk til Harald Groven for tips om Rebecca MacKinnon, som tar for seg dette temaet:

3 kommentarer:

 1. Anbefaler internettborgerrettighetsforsker Rebecca MacKinnons nyutkommene bok om akkurat dette spørsmålet:

  on The Worldwide Struggle for Internet Freedom
  http://www.youtube.com/watch?v=FpUQDeSgp8A
  1:30 h

  SvarSlett
 2. Takk for tips. Ser at hun også har holdt en TED-talk, som jeg legger i bloggposten. Fant den via Nettsiden til MacKinnon, som ser ut til å inneholde mye interessant.

  SvarSlett
 3. MacKinnon er høyst sannsynlig den vestlige aktivisten/forskeren/jouralisten som kjenner effekten av sensursystemet i Kina best på offentligheten, noe som (dessverre) er et svært relevant spesialfelt i og med flere land forsøker å kopiere Kinas "suksess".

  SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket