Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

qr kode til mobil versjon av tekst2null.blogspot.com

6. februar 2011

Datalagring gir ikke større oppklaringsprosent

Datalagring ga ikke økt oppklaring, ifølge en tysk undersøkelse omtalt i Aftenposten. Den slår fast at datalagring ikke har ført til økt oppklaring av alvorlige forbrytelser. Tvert imot sank oppklaringsprosenten etter at direktivet ble innført i Tyskland.

Hovedargumentet til dem som vil innføre datalagringsdirektivet, er at politiet ville kunne oppklare flere saker. Men den påstanden er aldri bevist, og mye kan altså tyde på at det motsatte er tilfelle. Den synkende oppklaringsprosenten kan forklares med at lovbrytere i større grad benytter seg av internettkafeer, trådløst internett, anonymiseringstjenester, telefonkiosker, uregistrerte simkort og andre slike metoder for å unnlate å etterlate seg elektroniske spor. Slike adferdsendringer, kan ifølge den tyske rapporten, gjøre det vanskeligere for politiet å gjennomføre mer målrettede former for etterforskning.

Statssekretær Terje Moland Pedersen (Ap) i Justisdepartementet sier i VG at han mener den tyske undersøkelsen er misvisende. Det kan han saktens mene, men nå er det på tide å dokumentere påstandene.

2 kommentarer:

 1. kan du legge ved kjelder til desse påstandane (anne enn aftenposten)?

  SvarSlett
 2. Klart det. Den er jo i og for seg referert til i Aftenpostens artikkel: "Undersøkelsen er utført av den tyske organisasjonen AK Vorrat, som arbeider mot datalagring og overvåking. De bygger på offisiell tysk kriminalitetsstatistikk."

  Sjekk
  www.vorratsdatenspeicherung.de

  og tallmaterialet
  vorratsdatenspeicherung.de/images/data_retention_effectiveness_report_2011-01-26.pdf

  SvarSlett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket