Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med et eksperimentelt lydprosjekt, "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

28. februar 2011

Augmented Reality i undervisning

Oppdaget dette prosjektet like før jeg reiste, og fikk tipset Ture, som ordnet en avtale. Sist fredag var vi dermed på besøk i Balboa Park i San Diego, for å sjekke ut hvordan de benytter ulike former for "mobile learning".

Prosjektet School in the Park dreier seg om å la elever fra to skoler i sentrum av San Diego, der mange har engelsk som andrespråk, får besøke Balboa Park og være med på et ganske unikt undervisningsopplegg.Teknologien utvikler seg raskt, og det er i denne sammenhengen interessant å merke seg at selskapet bak PowerVR-grafikkbrikkene, Imagination Technologies, mener det kun vil gå noen få år før mobiltelefoner tilbyr en opplevelse på høyde med dagens PC-grafikk. Imagination Technologies leverer grafikkbrikker til iPhone 4, iPad, Samung Galaxy S og Sony NGP, så de bør vite hva de snakker om. Dette vil åpenbart åpne for avanserte 3D-modeller, som overlay, over videobilder. Noe som vil ta AR på mobilen adskillige hakk videre.

Mer om Augmented Reality i undervisning.Med gratisprogrammet Sketchup og et webkamera kan man få til en helt annen form for Augmented Reality:som er interessant i forhold til "augmented books", fremtidens billedbok:Linker det er verd å sjekke ut:

1 kommentar:

  1. http://pewinternet.org/Reports/2011/Local-mobile-news/Part-1/Some-local-news-goes-mobile.aspx

    SvarSlett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket