Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

28. februar 2011

Augmented Reality i undervisning

Oppdaget dette prosjektet like før jeg reiste, og fikk tipset Ture, som ordnet en avtale. Sist fredag var vi dermed på besøk i Balboa Park i San Diego, for å sjekke ut hvordan de benytter ulike former for "mobile learning".

Prosjektet School in the Park dreier seg om å la elever fra to skoler i sentrum av San Diego, der mange har engelsk som andrespråk, får besøke Balboa Park og være med på et ganske unikt undervisningsopplegg.Teknologien utvikler seg raskt, og det er i denne sammenhengen interessant å merke seg at selskapet bak PowerVR-grafikkbrikkene, Imagination Technologies, mener det kun vil gå noen få år før mobiltelefoner tilbyr en opplevelse på høyde med dagens PC-grafikk. Imagination Technologies leverer grafikkbrikker til iPhone 4, iPad, Samung Galaxy S og Sony NGP, så de bør vite hva de snakker om. Dette vil åpenbart åpne for avanserte 3D-modeller, som overlay, over videobilder. Noe som vil ta AR på mobilen adskillige hakk videre.

Mer om Augmented Reality i undervisning.Med gratisprogrammet Sketchup og et webkamera kan man få til en helt annen form for Augmented Reality:som er interessant i forhold til "augmented books", fremtidens billedbok:Linker det er verd å sjekke ut:

1 kommentar:

  1. http://pewinternet.org/Reports/2011/Local-mobile-news/Part-1/Some-local-news-goes-mobile.aspx

    SvarSlett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket