Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

2. februar 2011

Sjøstjernen - Man Ray, 1928

Holder på å skrive om filmsjangere for NDLA. I den forbindelse er jeg en tur innom surrealismen og Emmanuel Radnitzky, bedre kjent som Man Ray. Han var blant de som revolusjonerte kunstfotografiet i mellomkrigstiden. At han også sto bak en rekke kortfilmer er mindre kjent, men flere av dem er absolutt severdige.

For noen dager siden lastet jeg opp "L'étoile de mer" (Sjøstjernen), en eksperimentell kortfilm, laget i 1928.

Opprinnelig er dette en stumfilm. Det finnes en flott versjon med nydelig musikk, laget til filmens 50-årsjubileum, men jeg ville forsøke et annet alternativ. Denne er derfor lydlagt med musikk fra YouTubes lydarkiv. Resultatet synes jeg ble ganske vellykket:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket