JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

14. april 2011

Pliego

Oppfølger til gårsdagens posting om bokbindling. Pliego er spansk, og betyr noe i retning av "brettet ark". Slikt blir det små bøker av (Octavo):ICTlogy - Deconstructing the Book: The Drumbeat series as a Pliego

Denne posten ligger under kategorien "Fremtidens læringsomgivelser". Det er ikke en feil, ei heller en spøk. Opplegg der elever, på ulike måter, selv lager slike bøker - da tenker jeg selvsagt også på innholdet - tror jeg ville vært glimrende i mange fag. Det kompakte formatet gjør at en må ta ut essensen i det en skal formidle, bøkene kan lett mangfoldiggjøres og kan tas med over alt. Joda, de kunne sikkert hatt innholdet på mobilen sin også, men det er en annen sak.

Det jeg imidlertid har problemer med å finne ut, er hvordan en best legger til rette for at elever skal kunne produsere en sats med såvidt komplisert layout. Hvilket verktøy (helst open source / fritt tilgjengelig) og finnes det en ferdiglaget mal for dokumenter som dette.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket