JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

1. august 2011

Tar muslimene over?

Påstander som dette kan ved første øyekast synes veldokumenterte, og argumentene vinner tydeligvis gehør. De er viktige å få fram i lyset - også etter den siste tidens tragiske hendelser.

Bloggposten jeg linker til ovenfor ser ut til å hente "fakta" fra denne videoen - "Muslim Demographics":Men stemmer dette? Mye tyder på at videoen inneholder et godt surr av halvsannheter og direkte gale opplysninger. Når disse videreformidles, uten kildehenvisniger blir diskusjonsgrunnlaget dårlig. BBC har oppsummert i form av tilsvaret "Muslim Demographics: The Truth":Generelt bør en vel si at alle former for fremskrivinger, både av fødselstall og andre forhold, er en vanskelig øvelse. Ikke desto mindre er det viktig at det diskuteres.

Forestillingen om «Eurabia» bygger på fremskrivninger av sammensetningen av befolkningen, på at muslimske innvandrere får flere barn enn de «etnisk» innfødte. Selv om muslimene utgjør mindre enn en tiendedel av befolkningen og dermed er en minoritet over hele kontinentet, blir de altså av mange betraktet som en majoritet in spe.
/../
Frykten for «Eurabia» er ikke avgrenset til høyreekstreme miljøer, men finnes langs hele det politiske spekteret.
/../
Da Frp-leder Siv Jensen snakket om snikislamisering, fikk folk vite at det finnes et parti innenfor det parlamentariske systemet som deler deres bekymring. Debatten som fulgte etter at utsagnet ble kritisert, ga rom for presiseringer og nyanseringer.

Man kan faktisk argumentere for at Frp er den enkeltaktøren i Norge som har gjort mest for å sivilisere grumsete høyreavvikere. Da jeg som fersk journalist dekket fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag Frp tidlig på 1990-tallet, kunne jeg se med egne øyne hvordan Jan Simonsen, som var utsendt fra partikontoret sentralt, fremsto som den reneste Mor Teresa i en forsamling der det til og med satt folk med militærbukser.


Kilde: Morgenbladet


1 kommentar:

  1. Innlegget på bloggen er nå fjernet av bloggeren. Se begrunnelse.

    SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket