JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

21. mai 2013

Flickr med en terrabye gratis lagring

Ceiling in Vienna
Mitt første bilde på Flickr - 2004.
Fototjenesten Flickr ble først lansert i 2004, og jeg begynte å bruke tjenesten det året. Jeg forlot den gangen Fotolog fordi Flickr ga flere muligheter. Da grensen på 200 fotografier ble nådd var det imidlertid mer eller mindre slutt - jeg ble aldri en betalende bruker.

Flickr har siden den gang først og fremst vært en kilde til CC-lisensierte bilder, delvis samlet på freeimages.dimag.no. Flickr har nemlig hatt svært gode grensesnitt for tredjeparts søkeverktøy, som FlickrCC, og ditto funksjoner for rask republisering.

Jeg var i og for seg fornøyd med det gamle grensesnittet, så den store nyheten er at gratis lagringsplass er utvidet til enorme 1 terrabyte. Det er ingen praktiske begrensninger i filstørrelse-, format eller oppløsning. Man kan laste opp bilder inntil 200MB. Videofiler kan være inntil 1GB, men her er det fremdeles en begrensning på tre minutters lengde.

Som seg hør og bør har det også kommet en oppdatert mobilkilent.

2 kommentarer:

  1. Dette hadde jeg ikke fått med meg før nå. Kanskje jeg kan spare penger ved å si opp Photoshelter. 1 TB gratis. Du verden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt usikker på hva som skiller Photoshelter fra Flickr. Med sistnevnte er det en del ulemper med tanke på profesjonell bruk. Flickr lagrer ikke råfiler og opplasting er litt krøkkete, nedlasting ditto. Nå finnes det riktignok tredjepartverktøy som lar en laste opp og ned mange filer om gangen, men i utgangspunktet ser det ut til at Flickr ikke ønsker å legge til rette for overføring av mange filer om gangen.

      Slett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket