JON HOEM

Professor ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på og med nye kunst- og medieformer. Leder forskergruppen MaTecSus.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

18. juli 2014

Last man standing

Jeg forlater borde, og kontoret jeg har hatt i femten år. Neste plass blir fremdeles med utsikt mot sør, men da på Kronstad.

Det kommer flere bilder etter hvert, men dette er et lite tilbakeblikk for min egen del:

I dag er altså siste ordinære arbeidsdag, før vi er inne i nye lokaler den 4. august. Jeg blir nok hengende litt rundt i mellomtiden, om ikke annet for å se alt vel ut og inn igjen.




17. juli 2014

Requiem for a school - Del 2

Avdeling for lærerutdanning - her sitter sjelen i veggene. Hvilket bygg i Bergen har en myriade av verksteder, eget orgel, kapell osv





Requiemforaschool | Flickr

8. juli 2014

Ulriken - nok en gang i tåke

Er nok i ferd med å bli en slags gjenganger dette, men slik så det i alle fall ut i dag morges før sola hadde stått skikkelig opp.


7. juli 2014

Requiem for a School

En fototur gjennom det som en gang av avdeling for ingeniørutdanning er en merkelig opplevelse i disse dager. Tomme lokaler, kun en og annen innleid som bærer ut møbler eller allerede er i gang med å rive ned vegger.

Jeg lurer fælt på hva som skjer med dampmaskinen. Den burde fått en plass på Kronstad, men siden den står her ennå spørs det om det brenner et blått lys. Oppdatert 14. juli: Dampmaskinen blir med! Den havner sentralt i bygget på Kronstad.

3. juli 2014

Video i 360-grader

Dette blir nok adskillig vanligere om ikke lenge, men forløpig lar jeg meg fascinere av noe som jeg opplever som litt nytt.

For ti-femten år siden holdt jeg mye på med QTVR. Den gangen var det en møysommelig prosess å sette sammen panoramabilder. For å få tilstrekkelig oppløsning holdt jeg på med å ta analoge slides. Disse ble scannet og stitchet sammen gjennom en møysommelig prosess i en av de tidlige utgavene av Quicktime VR Authoring Studio. resultatet kunne bli noe ala det du ser nedenfor:


Forskjellen er at dette bildet er et skjermdump fra en video. Denne er laget ved å gjøre fire separate opptak, med 90 graders forskyvning, som deretter er satt sammen til et videopanorama. Fungerer godt nok til at fire kamera nå står på innkjøpslisten, slik at det blir mulig å filme hele veien rundt.



 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket