JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

17. juli 2018

Fortellinger og kart

Såpass varmt i England at det er herlig å få noen timer midt på dagen i et kjølig bibliotek. Det som i utgangspunktet var tenkt som en kapittel knyttet til sammenhengene mellom kart og tekstlige fremstillinger ender opp med materiale og ideer som bør kunne fylle en hel bok.

Her er det mye å hente i en omfattende utstilling om Tolkiens forfatterskap, "Tolkien: Maker of Middle-earth", der de blant annet stiller ut en rekke av de kartene han jobbet frem parallelt med fortellinger og et eget språk.


Her finnes det selvsagt automatiske oversettere online.Kart over Rohan, Gondor og Mordor. Tolkien tegnet en rekke varianter at dette kartet i løpet av de tolv årene det tok ham å skrive Ringenes herre. Kartet utviklet historien og historien utviklet kartet. Begge deler helt nødvendige komponenter i fortellingen om Frodo og Sam og reisen mot Mount Doom.
Bodleian Libraries, University of Oxford
For en som skriver, illustrerer og og mer en middels interessert i kart er slike utstillinger et funn. Selv om jeg absolutt ikke har ambisjoner om å utvikle et eget språk kan jeg kjenne meg igjen i vekslingen mellom å skrive og illustrere. Om enn på et ganske annet nivå...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket