Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med et eksperimentelt lydprosjekt, "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

8. mars 2020

Kvinnelige pionerer innen elektronisk musikk

I anledning dagen: det som nok er en ufullstendig liste med ti kvinnelige pionerer innenfor elektronisk musikk. I motsatt alfabetisk rekkefølge:

Laurie Spiegel, som ikke bare komponerer og spiller. Hun har også skrevet programvare for elektronisk musikk: Musicmouse.Teresa RampazziEliane RadigueDaphne Oram og Oramics Machine, som hun utviklet:Pauline Oliveros og Deep listeningBeth Coleman om "What is a Smart Feminist City?"Suzanne Ciani i en video der hun lager lyder til noe som trolig ble et spill for Atari Omni.Janet Cardiff er nok mer kjent for andre ting enn musikk, men jeg liker dette prosjektet:Laurie Anderson - ingen over, ingen ved siden. I alle fall når det gjelder å komme opp med spennende møter mellom musikk og andre kunstarter.Maryanne Amacher, dels for "Living Sound" minner meg om noe jeg har syslet med selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket