Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

8. mars 2020

Kvinnelige pionerer innen elektronisk musikk

I anledning dagen: det som nok er en ufullstendig liste med ti kvinnelige pionerer innenfor elektronisk musikk. I motsatt alfabetisk rekkefølge:

Laurie Spiegel, som ikke bare komponerer og spiller. Hun har også skrevet programvare for elektronisk musikk: Musicmouse.Teresa RampazziEliane RadigueDaphne Oram og Oramics Machine, som hun utviklet:Pauline Oliveros og Deep listeningBeth Coleman om "What is a Smart Feminist City?"Suzanne Ciani i en video der hun lager lyder til noe som trolig ble et spill for Atari Omni.Janet Cardiff er nok mer kjent for andre ting enn musikk, men jeg liker dette prosjektet:Laurie Anderson - ingen over, ingen ved siden. I alle fall når det gjelder å komme opp med spennende møter mellom musikk og andre kunstarter.Maryanne Amacher, dels for "Living Sound" minner meg om noe jeg har syslet med selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket