Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med et eksperimentelt lydprosjekt, "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

30. juni 2011

Dårlige leseferdigheter på nett

Resultatene fra PISAs digitale leseprøve ble kunngjort juni 2011:
Kort fortalt: Norske 15-åringer er akkurat like middelmådige i digital lesing som i lesing på papir, uten at det bør overraske noen. Grunnleggende leseferdigheter ligger tross alt i bunnen, også for de digitale (lese)ferdighetene.

Nå er det ikke virkelig ille. Vi ligger på snittet blant de 16 OECD-landene som deltok, men Norge har  størst kjønnsforskjeller: Jentene slår guttene ned i støvlene, både på nett og på papir. Jentene leser rett og slett mer av alt, og profitterer på mengde-treningen også i den digitale verden. de får dermed en langt bedre inngang til informasjonssamfunnet.

Det som eventuelt gjør tallene skuffende er at Norge er det eneste landet i undersøelsen som har inkludert digitale ferdigheter som en av fem grunnleggende ferdigheter for elever i skolen. Det er heller ikke oppmuntrende at norske elever gjør det langt dårligere enn snittet, når de blir stilt overfor tekster med lav underholdningsfaktor og høy fremmedordfrekvens.

DN.no via Digital kompetanse

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket