Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg mest med sfæriske medier og Robotassistert undervisning.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Annet

18. april 2016

Sykle til jobben

Aksjonen begynner i morgen. Jeg har ikke for vane å være med, men sykler selvsagt :) Stort sette hele året.Filmet med DJI Osmo, en særdeles snasen liten sak som filmer fullstabilisert video i 4k. Her er hastigheten satt til det dobbelte, neo som gjør at versjonen ovenfor kun er tilgjengelig i Full HD. For de som skulle ønske full 4k i normal hastighet: sjekk denne versjonen.

Da jeg begynte med video for alvor, for rundt 25 år siden, kostet stabilisert video enormt mye. Vi snakket gjerne om flere hundre tusen for de beste riggene,. Utstyret var så imidlertid så tungt at folk måtte være svært veltrente for å operere disse over tid. I dag: Osmoen koster en håndfull tusenlapper, veier noen gram og kan lett monteres på sykkelstyret.

4K er fire ganger så stor bildeflate som Full HD, dvs 3840x2160 piksler. Dette gir også stillbilder på drøyt 8 megapiksler, som i mange sammenhenger er godt også til fotohournalistikk. Det er en ganske enkel spådom: viceo vil nesten fullstendig overta som opptaksformat, også for stillbilder, på samme måte som digitale bilder har fortrengt analog film.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket