JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

25. februar 2020

Clean desk, my ...

Snart kommer visstnok "Rusken"-kampanjen til et lokale nær meg, ved Høgskulen på Vestlandet. Bakgrunnen er at stadig flere av oss som jobber på høgskolen skal jobbe aktivitetsbasert. Dette i motsetning til slik jeg åpenbart jobber, nemlig "inaktivbasert".

"Clean desk" kommer sammen med "Activity-Based Work". Vel slik ser det ut i gangen utenfor kontoret mitt. Arbeidsbenker på hjul og trillebord – et tydelig tegn på aktivitet i mine øyne. Vi utnytter generelt gangarealene for dårlig.


Inne på kontoret er det litt katastrofe. Jeg kunne hatt det ryddigere, og dette er ikke noe å være stolt av, men jeg tror at en skal argumentere hardt for at det ikke foregår aktivitetsbasert arbeid her. Jeg tør ikke sette inn en hylle før "Rusken"-aksjonen er over. Dessuten får jeg visst ikke lov til å sette en hylle mot vinduet mot gangen. "Dead space"....

Bare så det er sagt. Det aller meste på veggen henger faktisk i den ene listen som vi har fått for å henge opp ting.

Kanske mener noen det hadde vært bedre å plassere meg i et kontorlandskap, og tvinge meg til clean desk. Eller kanskje er det nettopp det som er kjennetegnet på et "synkende skip"?

Bildet øverst er forresten også en liten teaser på autonome, dansende roboter. De skal fiffes opp og være med på samling for UH-nett Vest på Solstrand. Mer herom siden.


Oppdatering: Det kommer seg. Med en skikkelig industrihylle i stedet for det melamin-rælet vi eller får. Med det mer orden i sysakene, og litt andre saker. Med dype hyller blir det både plass til litt bøker i bakkant og lagring av diverse materiell foran.

Vinn-vinn. Skjønt interiør-politiet blir sikkert sure for at hyllene ikke er hvite. Videre er det i informasjonen som har gått ut om den nevnte ryddeaksjonen, oppgitt et snittall på ca 4 hyllemeter per ansatt. Jeg fikk plutselig nærmere ti ekstra hyllemeter, så det er sikkert et problem. Men, enn så lenge holder jeg gjenbrukfanen høyt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket