JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på nye kunst- og medieformer.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

20. desember 2023

Zosimos - testkonsert med VJ-ing

Jeg har forsøkt meg frem på et område der jeg ikke har så mye erfaring, nemlig visualisering av musikk fremført live. Her en testfremføring i forbindelse med Zosimos.

Deler av videoen er livebilder, fra et webkamera koblet til min maskin. Bare i dette leddet er det betydelig forsinkelse, noe som innebærer at det til tider er et misforhold mellom det som projiseres bak musikerne og det som foregår på scenen. Det har ikke all verdens betydning for totalopplevelsen, men til tider er det altså ute av sync mellom lyden og deler av bildene.


Alt i alt en svært vellykket test, med en programvare (OBS – Open Broadcasting System) som også elever bør kunne gjøre mye ut av ved sine fremføringer.Grafikken er laget på ulike vis, men blant annet eksperimenterer jeg med videolooper laget på grunnlag av NeRFs. Her kommer eksperimenteringen fra oppholdet i Oxford til nytte. Videoen av statuen som dukker opp er generert ut fra en 3D-modell, laget på grunnlag av en langt mer ruskete video tatt med mobilkamera.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket