Arbeidet med Sonic Greenhouse denne uken, begynte med at studentene i kunst og håndverk lager noen raske mockups med billige materialer. Slik at de kan få en ide om hvilke dimensjoner som kan egne seg for innkassingen. Dimensjonene henger sammen med lengder på ledninger til elektronikken, og dermed hvor en kan plassere de ulike fysiske kontrollhjulene mm
Til de først, kjappe prototypene valgte vi det rimeligste materialet vi kunne finne: tynne trefiberplater med samme tykkelse som den fineren vi skal bruke på laserkutteren. Trefiberplatene svært skjøre, men fungerer straks de er limt sammen til en kasse.
De enkle modeller i skala 1:1 hjelper med å avdekke mulige feil og misforståelser tidlig i designprosessen, og vi reduserer feil som vil koste mer og ta tid senere. Det er lite som skal til for å lage nyttige prototyper i denne fasen. Billige materialer kuttet med tapetkniv, og i de fleste tilfellene kun tapet sammen.
Laserkuttingen ble gjort i 3mm bjørkefiner, som er solid og gir et fint uttrykk. Dette er imidlertid et relativt dyrt materiale, og det er lurt å ha testet størrelsesforhold og innbyrdes avstander, samt hvor det er hensiktsmessig å plassere hjul, knotter og LED-lys på forhånd.
Designene for laserkutting ble laget med Makercase, og deretter tilpasset med Inkscape (hull, gravering, mm). Dette fungerte svært bra, selv om vi fiklet en del med å få kuttet lange deler til designene med avrundede hjørner. Vi sitter igjen med flere, dels svært ulike design, som det blir spennende å følge ut i bruk i felt.
Mer om dette om en uke, da vi besøker Siljustøl – Harald Sæveruds komponisthjem. Men, først skal elektronikken på plass og instrumentene testes.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.