JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

26. mars 2016

Tekstreklame vs forbrukerjournalistikk

I et intervju med Dagens Næringsliv kommer Bernt Olufsen med klar tale om kvaliteten på norske nettaviser:

– De er altfor kjedelige i uttrykket. Frontene er dønn like, og alt blir like viktig enten det er reklame eller journalistisk innhold, sier Olufsen til Dagens Næringsliv. Her er det lett å si seg enig.

Den tidligere schibestededaktøren er også bekymret for innholdsmarkedsføring. Olufsen frykter at norske mediehus vil begynne å blande sammen produksjonen av redaksjonelt og reklame.

Siden dette intervjuet er publisert i DN er det fristende å vise til at avisen rett som det er tar opp fenomenet tekstreklame. Spesielt kvinnelige bloggere og journalister som skriver om mote har fått gjennomgå. Såpass at jeg har stusset litt fra tid til annen, ikke minst fordi DN køler ganske bra på når det gjelder produkter rettet mot menn. Vet ikke hva vi skal kalle dette, sakset fra dagens nettavis – forbrukerjournalistikk?


Porsche siliter kanskje litt med salgstallene i Norge for tiden, så det er kjekt med litt drahjelp i medier der en når potensielle kjøpere....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket