JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med en rekke prosjekter der det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd. Pågående prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), Zosimos (2023-26) og "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022). Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

7. april 2017

Videotriptyk – Expectationes ex Ulriken I – III

Tester igjen. Denne gangen såpass konkret at rammene er snekret sammen. Så gjelder det å få tak i tre skjermer.


Musikk for anledningen: Nine Inch Nails - La Mer/The Great Below (Instrumental)
Ulempen med prototyper som denne: versjonen nedenfor fungerer i og for seg fint, men krever "in real life" 27-tommers skjermer. Per nå har jeg kun 24-tommere tilgjengelig. Noen som har tre rimelige 27-tommere til overs?Slik ender det trolig opp, etter først å ha gjort et forsøkt meg påskegult, deretter punktert ventilen på en sprayboks – kobberfraget blir det, med en tilpasning av rammene, slik at de matcher 24-tommerne:

1 kommentar:

  1. Det kommer mer dokumentasjon etter hvert. Akkurat nå er dette mest en dumpeplass for noen linker. Videoen ender opp med å få et filter i Final Cut, både for stemingen jeg er ute etter og for å maskere at det opprinnelige opptaket kun er full HD. Deretter splitter jeg opp videoen i tre ved hjelp av Mpegstreamclip, og konverterer den til eksakt samme pilselstørrelse som skjermene videoene skal spilels av på. Roterer videoene ved hjelp av rotatemyvideo.net før de havner på en minnestick og spilles av på en Rasberry Pi ved hjelp av Adafruits videolooper.

    SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket