JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

14. mai 2017

En nittitallshistorie: KLF og en million pund

Bill Drummond & Jimmy Cauty var kjent som The K Foundation, The KLF, The Justified Ancients of Mu Mu. De laget noen av 90-tallets feteste housemusikk. Karrieren som superstjerner varte ikke så lenge. De gikk nok lei, og endte med å dra til den skotske øyen Jura (mest kjent for whiskeyen) og brenne opp en million pund.

KLFs mest kjente låter. Jeg husker disse videoene som kjempetøffe for 25  år siden, med Jimmy Cauty rockende i vei på en sitar mens Bill Dummond trakterer en vinkelsliper.


Et interessant intervju med Bill Drummond og Jimmy Cauty, om pengebrenningen. Det stiller noen store spørsmål, uten enkle svar:KLF var tidlig ute med å utnytte sampling, og unektelig to interessante typer:


Og til slutt en slump innsikt fra Bill Drummon, som blant annet snakker om The 17:

1 kommentar:

  1. Etter å ha ligget lavt i 23 år kom prosjektet så smått til overflaten igjen, i form av et event i en bokhandel i Liverpool, i august 2017.

    SvarSlett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket