JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med en rekke prosjekter der det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd. Pågående prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), Zosimos (2023-26) og "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022). Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

16. august 2023

Future Fest ved Media City Bergen

Våre forberedelser til festen. Nå er det riktig nok bare luft som blåses inn i lydskapningene, men de holder i alle fall formen.

Future Fest arrangeres torsdag 17. august ved Media City Bergen / NCE Media, karakterisert som «the daughter of all demos», eller Future Shock! What Should Media Scholars Do? 

Blant de som stiller er professor Gunnar Liestøl fra Universitetet i Oslo (UiO) med «SitSim», en løsning som presenterer historiske steder med AR. Rebecca Strand fra Høgskulen i Volda med «Pastfinder» , med fortellinger fra Dovrefjell i VR. Videre Fay Tveranger fra Universitetet i Bergen, med masterarbeidet «HoloLens News» , som bruker AR for å presentere informasjon knyttet til nyheter. Scary weather presenterer «The Weather Machine» som vil bli installert på Fløyen, supplert med to AR-applikasjoner produsert av UiB-studenter. 

Som et bidrag, som bokstavelig talt kommer litt inn i mellom, er en oppsetning av Auditomosjon. Denne immersive lydinstallasjonen er satt opp ved Festspillene i Bergen tre ganger, for siste gang på Siljustøl i 2023.

Future Fest er et samarbeid mellom NordMedia NetworkTekLabMediaFutures: og Media City Bergen / NCE Media, med professor Lars Nyre som drivende kraft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket