Jon Hoem - CV

Førsteamanuensis ved Seksjon for kunst og håndverk, Høgskolen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye medier, i ganske vid forstand.

Tidligere har jeg utviklet studier og undervist i multimediejournalistikk, digital fotografering, digital kompetanse, og "Design av medierike ebøker".

Når det gjelder FoU er blant mye annet opptatt av forholdet mellom medier og fysiske steder. Blant annet knyttet til det lokative lydmediet Auditor, et eksempel på Sonic Augmented Reality. Utvidet virkelighet (AR), nettopp i utvidet forstand – f eks knyttet til installasjonskunst og roboter. Jeg holder også på med et prosjekt knyttet til sfæriske medier / 360-teknologi.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

Instagram

Annet

4. mars 2011

Rodney King, 20 år etter

Siden jeg befinner meg i LA passer det å vise til en artikkel i lokalavisen: Twenty years after the beating of Rodney King, the LAPD is a changed operation. Rodney King (egentlig Glen King,ifølge Wikipedia) ble stoppet av Los Angeles-politiet den 3. mars 1991. Da han nektet å gå ut av bilen, endte det hele med at han ble banket opp av fire politikonstabler. I politirapporten het det at politibetjentene hadde handlet i selvforsvar.

Hendelsen ble imidlertid videofilmet av et tilfeldig øyenvitne, George Holliday:Politimennene ble tiltalt for overdreven voldsbruk i tjenesten, men tre av betjentene ble i første omgang frifunnet. Frikjennelsen vakte meget sterke reaksjoner, og førte til voldsomme opptøyer i Los Angeles.

Rodney King-saken er et tidlig eksempel på hvordan medieutviklingen har gjort befolkningen i stand til å gjennomføre en slags overvåking av myndighetene, og for den saks skyld av hevrandre. I et samfunn der alle er utstyrt med mobiltelefoner med kamera, er sjansene store for at hendelser, som Rodney King-saken, vil bli dokumentert og videreformidlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket