Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

4. mars 2011

Rodney King, 20 år etter

Siden jeg befinner meg i LA passer det å vise til en artikkel i lokalavisen: Twenty years after the beating of Rodney King, the LAPD is a changed operation. Rodney King (egentlig Glen King,ifølge Wikipedia) ble stoppet av Los Angeles-politiet den 3. mars 1991. Da han nektet å gå ut av bilen, endte det hele med at han ble banket opp av fire politikonstabler. I politirapporten het det at politibetjentene hadde handlet i selvforsvar.

Hendelsen ble imidlertid videofilmet av et tilfeldig øyenvitne, George Holliday:Politimennene ble tiltalt for overdreven voldsbruk i tjenesten, men tre av betjentene ble i første omgang frifunnet. Frikjennelsen vakte meget sterke reaksjoner, og førte til voldsomme opptøyer i Los Angeles.

Rodney King-saken er et tidlig eksempel på hvordan medieutviklingen har gjort befolkningen i stand til å gjennomføre en slags overvåking av myndighetene, og for den saks skyld av hevrandre. I et samfunn der alle er utstyrt med mobiltelefoner med kamera, er sjansene store for at hendelser, som Rodney King-saken, vil bli dokumentert og videreformidlet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket