JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på og med nye kunst- og medieformer.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

13. mars 2010

Kan fylkene kjøpe fri SNL etter modell av NDLA?

Det er vel den minst salgbare ideen jeg noensinne har kommet med (hvilket ikke sier så lite), men tanken er nå interessant: Undervisningssektoren har et klart behov for en skikkelig kunnskapsbase. Wikipdia er imidlertid ikke helt stuerent (selv kollektiv kvalitetskontroll har åpenbare fordeler), noe som per i dag gjør SNL til en fortrukken kilde.

Kunnskapsforlaget antyder en årlig kostnad på syv millioner. Det er i seg selv mindre enn en halv million per fylke, og rundt en hundrelapp per elev i videregående skole. Prisen bør kunne bli noen hakk lavere, ikke minst dersom man kommer fram til en fornuftig modell for samvirke med Wikipedia.

Tillater meg en liten "mockup" (basert på denne siden) for å antyde hvordan dette kunne artet seg. SNLs innhold må selvsagt tagges med kompetansemål mm.

Kanskje burde Kristin Halvorsen snakke med Anniken Huitfeldt, dele regningen, og/eller finne flere å dele den med...

6 kommentarer:

  1. Hehe. Morsomt, med tanke på at wiki- og NDLA-hater William Nygaard er en av eierne av Kunnskapsforlaget, mens foreningen som organiserer omtrent alle forfatterne som må gi sitt samtykke til frislippet er NDLA-hatende NFF.

    SvarSlett
  2. @Eirik: For skole, samfunn og alle andre tror jeg det kunne vært en lykkelig løsning, men det må nok en skikkelig konkurs til for at det skal skje. Ved styrt avvikling ender nok SNL i en skuff. Men hvem vet, penger fikser jo det meste...

    Det faktum som du nevner, at NFF er så negative til NDLA, plager meg. Jeg er fremdeles medlem, og mildt sagt irritert ovr holdninger som jeg opplever som lite fremtidsrettet. Nå sies det riktignok at det "jobbes i kulissene", men det som kommer ut virker ikke særlig konstruktivt. Som fagbokforfattere må vi forholde oss til at våre tekster i økende grad blir distribuert digitalt, det hadde vært å håpe at interesseorganisasjonen forholdt seg til den samme virkelighetsoppfatningen.

    SvarSlett
  3. Interessant når gode krefter samarbeider med et felles mål om å lage gode og funksjonelle ressurser for brukeren!
    Åpenhet (og vilje til samarbeid) høyner kvaliteten! Har positive erfaringer med kommentarfunksjonen på ndla!
    Selv om denne konstellasjonen ikke er særlig realistisk nå, kan vi jo lenke til hverandre! :-)

    SvarSlett
  4. @Kristin - så definitivy. Manglende lenker må betraktes som et arbeidsuhell. Lenke er nå på plass.

    Her er også Store medisinske leksikons oppslag om Utviklingslæren

    SvarSlett
  5. Elin Ørjasæter24. mars 2010 kl. 08:15

    Jøss, dette var et veldig interessant forslag. Kommer nok til å henvise til det i en E24-kommentar (som kommer snart...)

    SvarSlett
  6. @Elin Spennede, men dessverre ser det ut til at de fleste av kommentarene fokuserer på kostnadene ved å drifte Operaen.

    Uansett, det bra med debatt rundt spørsmålet...

    SvarSlett

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket