Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske steder. For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, og ikke minst Robotassistert undervisning og utvikling av skaperverksted.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

14. mars 2012

Encyclopaedia Britannica blir heldigitalSå er det endelig bestemt, 2010-utgaven av Encyclopedia Britannica blir den siste analoge utgaven av et verk med røtter tilbake til 1768.

Britannicas nettversjon koster penger, men sliter i konkurransen med Wikipedia, som er gratis. Utfordringen er dermed å få folk til å betale for å gjøre oppslag i et verk som er skrevet og redigert av eksperter, i motsetning til Wikipedia, der alle kan bidra.

Noen av de samme utfordringene møter åpenbart Store Norske leksikon, som allerede har gjort den endelig overgangen til web, og som er ute i beta:Personlig synes jeg dette "vegg til vegg" designet er litt pussig. Her bruker man svært mye plass i toppen av sidene på "ingenting". Det som er bra er imidlertid at artiklene nå inneholder mange flere interne linker (mellom artiklene) enn hva tilfellet var i en gamle nettversjonen av SNL.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket