JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på og med nye kunst- og medieformer. Leder forskergruppen MaTecSus.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

1. november 2023

Illustrere med KI

Presentasjon under seminar i regi av KI-Storylinegruppen ved HVL. Min presentasjon blir ikke mer enn et tidsbilde, nå etter et drøyt år med utvikling av generativ KI som skaper bilder. Jeg forsøker å vise noen muligheter og begrensninger, og reflektere litt omkring hvorfor jeg opplever at det nettopp er begrensninger og feil som ofte gjør bilder interessante.

I en annen post tenker jeg litt høyt omkring hvordan ulike analoge teknikker kan bidra til å gjøre bildene til noe mer unikt.

Men her handler det altså om bilder skapt ved hjelp av KI:


Jeg tok et raskt tilbakeblikk til mitt første innlegg som lærer i kunst og håndverk. Tittelen var kanskje ikke den tydeligste, Performativt e-håndverk, men bakteppet var og er et tema som har opptatt meg i snart ti år: vi må lære oss og venne oss til å ha dialoger med maskiner. 

I disse dager er det dialogbaserte eksemplifisert av Open AI sin bildegenerator DALL·E 3. Denne bruker nå ChatGPT som en dialogpartner, som foredler og utdyper forespørslene som brukeren skriver inn. Brukeren kan forklare ChatGPT hva hen vil se, med alt fra en enkel setning til et detaljert avsnitt. Om ikke lenge vil disse dialogene trolig skje som en kombinasjon av taktil berøring eller peking på skjerm, i kombinasjon med talte kommandoer.

På samme måte vil vi trolig snart kunne være medskapere av programkode, skriftlig tekst, 3D-modeller, musikk etc

Noen tjenester for KI-genererte bilder:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket