JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i kunst og håndverk, og forsker på og med nye kunst- og medieformer.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken. Jeg er særlig interessert i det haptiske (berøring og bevegelse) knyttes til lyd.

Fremover jobber jeg særlig med den telematiske operaen Zosimos (2023-26) og (støy)instrumentet Sonic Greenhouse.

Nylig avsluttede prosjekter er Sonus (2023), Sampling av lyd og bærekraft (2022-), "Auditomosjon" (2021-23) og "Aquafoni" (2022).

Videre sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering (2009).

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

19. mai 2018

Pave Frans om dagens finanssystem

Som en som til tider mener det er litt for mange økonomer i verden så er Vatikanets “Some Aspects of the Present Economic-Financial System” tanker jeg lytter til. I rapporten kommer Vatikanet og pave Frans med kritikk av dagens finanssystem.

Dette maleriet fra 1540, malt av Marinus van Reymerswaele, viser en pengeveksler og hans kone. På den tiden forbød den katolske kirke utlån av penger.
Dette var etter at Giovanni di Bicci de' Medici hadde grunnlagt verdens første profesjonelle bank, Banco dei Medici. I løpet av 1400-tallet gjorde dette Medici-familien til en av Europas rikeste før det hele gikk over ende etter knapt hundre år.

Vatikanet peker på hvordan «økonomiske og finansielle problemer opptar vår oppmerksom som aldri tidligere på grunn av den økende innflytelse de har på menneskehetens materielle velvære».

Videre advares det mot umoral i finansmarkedene.

«Det er ikke umoralsk å bare tjene penger, men å benytte ulik informasjon til egen fordel, å skape enorme fortjenester som er skadelig for andre eller å utnytte en dominerende stilling for å tjene penger på bekostning av andre».

Tiltredes!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket