JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Auditopenta", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

27. mai 2018

Roboter med Microbits

For tiden er jeg involvert i mange forskjellige prosjekter som involverer koding, og der møtene mellom kunst og håndverk og andre fag er det som interesserer meg. Sist fredag tok jeg og Andrea turen til Ingvild og Øyvind på Knappskog skule, hvor HVL er involvert gjennom desentralisert kompetanseutvikling. Tanken er å jobbe med dem for å utvikle et skaperveksted, både i skolen og ved HVL.

Klassen til Øyvind bygger enkle roboter. Det var flere flotte utgaver, men denne var den eneste jeg tok en liten video av:


Mye annet gøy også:

   


Jeg fikk lyst å dytte dette litt videre med studenter, kanskje noe i retning av dette:


Foto: Marjiroy
Gjerne inspirert av László Moholy-Nagys Licht-Raum-Modulator, som kan ses ved Bauhaus Arkiv i Berlin og litt ut i denne videoen:

2 kommentarer:

  1. Dette ser interessant ut! Dytt det vidare med eldre studentar i den retningen. Tipper det blir bra!

    SvarSlett
  2. Håper det. Dette er i alle fall relativt enkelt tilgjengelig teknologi. Så gjenstår det selvsagt å sette dette inn i rammer der resultatet og ikke minst prosessen gir en læringsverdi. Men møtepunktene mellom koding, roboter og skulpturer bør gi er stort mulighetsrom i så måte.

    SvarSlett

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket