JON HOEM

Førsteamanuensis ved Institutt for kunstfag, Høgskulen på Vestlandet – Bergen.

Underviser i og forsker på nye, digitale medier.

Jeg er interessert i forholdet mellom medier og fysiske materialer: i 2021 kom boken Digitale medier og materialitet med en grundig diskusjon av denne tematikken.

For tiden jobber jeg blant annet med lydprosjektene "Auditomosjon" og "Aquafoni", sfæriske medier, ulike former for roboter, mm.

Min Dr.-avhandling om personlig publisering.

Siterte artikler og publikasjoner i Cristin.

25. mai 2010

Så håpløst kan det gjøres

Ettersom jeg er ferdig som stipendiat ved NTNU trenger jeg heldigvis ikke bekymre meg særlig for dette (skjønt poenget er vel at dette burde jeg gitt blaffen i uansett):

IT-sikkerhetskurset ved NTNU inneholder en del som i klare ordelag forteller at "Privat e-post, eller ytringer på internett, skal ikke kunne knyttes til NTNU på en ufordelaktig måte." Det anbefales videre at de ansatte ikke omtaler verken arbeidsgiver eller dine egne arbeidsoppgaver eller prosjekter.

"IT-sikkerhet" går tydeligvis dårlig sammen med kommunikasjon.

Skjønt NTNU er heldigvis fremdeles en intitusjon med mange stemmer. "10 råd for bruk av sosiale medier" som er vedtatt av dekanmøtet har en mer fornuftig tilnærming. Her heter det blant annet:

"Du kan kommunisere om både positive og negative saker og hendelser, men tenk gjennom konsekvensene for NTNU før du publiserer noe. Dette gjelder også når du bruker sosiale medier på egne vegne, når dine lesere vet at du jobber eller studerer på NTNU."

Å tenke seg litt om er aldri dumt...

Reagerer på IT-retningslinjer - Universitetsavisa

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer er svært velkommen. På grunn av problemer med spam må jeg imidlertid godkjenne kommentarer før de publiseres. Vanligvis skjer dette i løpet av noen timer.

 
◄ Free Blogger Templates by The Blog Templates | Design by Pocket